Welkom bij Kunstrijclub Groningen (KCG)


De club werd in 1970 door een aantal enthousiaste kunstrijders opgericht en heeft daarna vele successen gekend. Er is zelfs geen club in Groningen die op zoveel landtitels kan bogen als de Kunstrij Club Groningen, kortweg KCG. Op de palmares van deze club staan maar liefst 24 kampioenschappen bij de senioren. KCG loopt dus anno heden een op twee qua landstitels en dat is zelfs in nationaal opzicht niet veel clubs gegeven.

Heden bestaat de club uit bijna 100 enthousiaste en actieve leden die wekelijks met veel plezier in veel gezelligheid aan hun kunstschaats kunst werken. KCG is een kunstschaats club voor iedereen. Of je al een kampioen bent, wilt worden of alleen voor de gezelligheid wilt kunstschaatsen, of je nu 5, 15 of 50 jaar bent. Bij KCG worden de groepen naar leeftijd en niveau ingedeeld. De schaatslessen worden natuurlijk op het ijs van Kardinge gegeven veelal in combinatie met kunstrij specifieke off-ice trainingen.

Ben je na dit lezende nieuwsgierig geworden of wilde je altijd al eens kunstschaatsen proberen, meld je dan aan voor een clinic.