Veel gestelde vragen


Algemeen:

V: Ik heb geen enkele ervaring met kunstschaatsen. Kan ik dan lid worden?

A: Ja, ervaring is geen vereiste. Er wordt les gegeven voor alle niveaus. En je kan middels een proefles altijd kijken of kunstschaatsen iets voor je is.

V: Hoe lang loopt het seizoen?

A: Lidmaatschap geldt voor 1 jaar van 1 juli t/m 30 juni van het daaropvolgende jaar. Het ijsseizoen is van ongeveer half september tot half of eind maart. Dit verschilt per jaar.

V: Waar wordt er geschaatst?

A: In de ijshal in Kardinge

V: Wat doen jullie als er geen ijs in Kardinge is?

A: Als de ijsbaan in Groningen gesloten is, dan kan er vaak getraind worden op zomerijs elders in het land. We hopen dat er dan mogelijkheden zijn dichtbij. In 2016 was er de mogelijkheid in Leeuwarden. Ook worden er trainingen op wieltjes verzorgd. Dat is een soort van skeelers maar specifiek voor kunstschaatsers geschikt.

Trainingen:

V: Ik kan donderdag niet naar de training. Kan ik deze zondag inhalen? (opm: genoemde dagen zijn willekeurig gekozen)

A: Nee. Dit is in pricipe niet mogelijk. Dit is in verband met de grootte van de groepen, de niveaus en de administratie. Het vrijwillig afzeggen is voor rekening van het lid. Zie ook het Huishoudelijk Reglement KCG.

V: Ik kan niet naar de training komen. Hoe meld ik me af?

A: Dat kan heel handig door op Afmelden training het formulier in te vullen. De secretaris, of een ander bestuurslid, stelt dan de trainers op de hoogte. Gebruik het formulier ook als je denkt later op de training te zijn. Dan kan je dat als opmerking toevoegen. Het is altijd handig als de trainers weten wie ze kunnen verwachten en hoeft er niemand ongerust te worden als iemand onverhoopt niet aanwezig is. Gebruik het formulier ook als je een deel van de training mist (bv off ice). Ook dan kan je dat als opmerking toevoegen.

V: Ik ben na de training mijn tas vergeten. Wat nu?

A: Als dit door de trainer nog opgemerkt wordt zal deze de tas meenemen en kan je die bij de eerstvolgende gelegenheid weer in ontvangst kunnen nemen.

Contact:

V: Kan ik het bestuur of trainers telefonisch bereiken?

A: Alleen in zeer urgente gevallen. Wij reageren vrij vlot op mails en apps. Ook via de publieke Facebookpagina https://www.facebook.com/kunstrijclubgroningen (en daar een berichtje sturen) zijn we aanspreekbaar. Bellen na 22:00 uur wordt niet gewaardeerd.

—————

Is uw vraag niet beantwoord dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen.